Onze pizza

Pizza bestaat in vele vormen. Wij kozen ervoor om dicht bij de traditionele Napolitaanse pizza te blijven: Deeg van hoge kwaliteit dat we minstens 24 uur laten rusten. Gebakken (in 90 seconden!) in een houtgestookte oven op hoge temperatuur, met Mutti tomaat (of niet, want veel van onze pizze zijn bianche, wit) en verse (buffel-) mozzarella.

 

Wist je dat de pizza tot niet zo heel lang geleden in Italie alleen rond Napels gegeten werd? Tot Italiaanse immigranten in New York op grote schaal pizza gingen bakken en eten. Die trend woei in de jaren 60 over naar Europa, waarna ook de rest van Italie enthousiast werd. Hier kende men voorheen eigenlijk alleen de pizza a taglio, de vierkante plaatpizza. In en rond Rome ontstond de pizza Romana, die vooral in het midden en noorden van Italie gegeten wordt: deze is dunner en krokanter dan de Napolitaans en ook beter geschikt voor elektrische ovens die minder heet worden.

Reserveren

Meer dan 6 personen?
Bel ons op 020-737 15 11 of gebruik het formulier op de groepen pagina.

Bevestiging van de reservering krijg je direct per mail.

 

Op koningsdag 27 april zijn wij gesloten.

×
Uw browser wordt niet meer ondersteund Helaas ondersteunen wij Internet Explorer 8 of lager niet meer.
Onze websites maken gebruik van nieuwe technieken en wij kunnen u daarom geen goede website laten zien.
Klik hieronder om een nieuwe browser te downloaden. een moderne browser downloaden