Italiaanse Keuken

Bij il Pecorino vind je bijna alleen Italianen in de keuken (en ook veel in de bediening trouwens), zodat het net is alsof je op vakantie bent in het zonnige Italie. Naast pizza serveren we veelal traditionele gerechten uit diverse streken van Italië.

 

Centraal (figuurlijk tenminste) staat onze prachige houtgestookte traditionele oven. Hierin bakken we pizza's waarbij we dicht bij de traditionele Napolitaanse pizza blijven. 

 

Wist je dat de pizza tot niet zo heel lang geleden in Italie alleen rond Napels gegeten werd? Tot Italiaanse immigranten in New York op grote schaal pizza gingen bakken en eten. Die trend woei in de jaren 60 over naar Europa, waarna ook de rest van Italie enthousiast werd. Hier kende men voorheen eigenlijk alleen de pizza a taglio, de vierkante plaatpizza. In en rond Rome ontstond de pizza Romana, die vooral in het midden en noorden van Italie gegeten wordt: deze is dunner en krokanter dan de Napolitaanse en ook beter geschikt voor elektrische ovens die minder heet worden. 

Reserveren

Meer dan 6 personen?
Bel ons op 020-737 15 11 of gebruik het formulier op de groepen pagina.

Bevestiging van de reservering krijg je direct per mail.

 

Op koningsdag 27 april zijn wij gesloten.

×
Uw browser wordt niet meer ondersteund Helaas ondersteunen wij Internet Explorer 8 of lager niet meer.
Onze websites maken gebruik van nieuwe technieken en wij kunnen u daarom geen goede website laten zien.
Klik hieronder om een nieuwe browser te downloaden. een moderne browser downloaden